Медицински център “МедИнс” се намира на ул. „Асен Йорданов“, 1407 кв. Кръстова вада, София. Съветваме Ви при въвеждане на локация в приложение за навигация, да впишете “МедИнс”.

Да. Работим със застрахователен фонд “Евроинс”. За да се възползвате от възможността да се прегледате в Медицински център „МедИнс“, следва да позвъните на кол центъра на Евроинс и да си запишете час. При идване на място, след представяне на карта на Евроинс, не е необходимо плащане от Ваша страна.

Да, Медицински център “МедИнс” изпълнява лабораторни изследвания по НЗОК (т. е. с направления).

Медицински център „МедИнс“ не работи с направления за медицински прегледи.

Да. Предварителното записване на час дава възможност на специалистите ни да Ви отделят необходимото време и внимание. Може да се запишете при желания от Вас специалист от бутона “Супердок”, който се намира най-горе на страницата или от “Начало”>”Нашите специалисти”>избирате специалист>”Запиши час”.

В Медицински център “МедИнс” се осъществяват прегледи в следните специалности – акушерство и гинекология, урология, неврология, неврохирургия, УНГ (уши, нос, гърло), педиатрия, вътрешни болести, пневмология и фтизиатрия.

Пълна кръвна картина, глюкоза (“кръвна захар”), липиден профил (общ холестерол, триглицериди, съдържание на холестерола в липопротеини с ниска и висока плътност), холестерол (HDL, LDL, триглицериди), гама-глутамил трансфераза (GGT), желязо, електролитен баланс, бъбречна функция, витамин В12.

Не. Изследването се провежда сутрин без предварителен прием на кафе или други напитки, съдържащи кофеин.

Много е важно да се направи тоалет на външните пикочо-полови органи със сапун или измиващ гел и вода. Добре е след измиването да се избягва контакт с други повърхности (гърлото на контейнера за пробата, кърпа, тоалетна хартия или други). Препоръчваме подсушаването да се направи със стерилни тампони или марли за еднократна употреба, които могат да се закупят от аптека.

Кожната гънка при мъжете (препуциумът), трябва напълно да се забели, за да се почисти цялата глава на пениса. Посоката на подсушаване е отпред назад. След това главичката на пениса се държи надолу и пробата се събира в контейнерчето. При жените, водещи полов живот, се препоръчва използването на интравагинален тампон. След интимния тоалет със сапун и вода, гениталната област се подсушава с движение отпред назад.

За целите на изследването се използва средната порция от първото уриниране за деня. Отделете малко количество урина в тоалетната чиния, след това добре напълнете контейнерчето (със средната порция урина) и завършете изхождането в тоалетната.

Пробата се съхранява на стайна температура, като трябва да се занесе в лабораторията до два часа. Ако е необходима урокултура (“стерилна урина”) за бактериологично изследване, тя се събира в стерилен контейнер, който се отваря и затваря само веднъж с цел да не се контаминира пробата.

За по-специфични изисквания относно изследването на урина, като например даване на проба в различни части от денонощието или за различни периоди, се обърнете към лекуващия Ви лекар.

Фецесът представлява проба от отделените фекалии. При паразитологичното изследване се проверява има ли наличие на възрастни паразити или техните яйца в човешките изпражнения.

Фецесът може да се вземе по всяко време от денонощието, като може да се съхранява до 24 часа на температура от -2 до -8 градуса. Въпреки това е препоръчително да се занесе в лабораторията възможно най-бързо.

Необходимо е изхождането да се осъществи върху домакинско фолио или друг непропусклив материал. При децата, все още използващи памперси, самият памперс може да бъде покрит с фолио. Другият вариант е с вземане на проба със стерилен тампон от ануса на бебето.

Не при всяко изхождане паразити попадат във фецеса. Затова е необходимо да се проведат 3 паразитологични изследвания през 7 до 10 дни. За точни инструкции в курса на диагностиката и лечението се обърнете към лекуващия Ви лекар.

Пробата от перинаталните гънки се взема за изследване на ентеробиоза или тениаринхоза. Даването на пробата се прави сутрин, без извършване на хигиенен тоалет и преди дефекация. Използва се прозрачна скоч лента (с ширина до 2 см и дължина около 10 см) и предметно стъкло, което се купува от аптека.

Пособията се поставят върху чиста повърхност. Човекът застава в подходяща поза. Разтварят се глутеусите, така че да се открие входа на ануса. Прозрачната скоч лента е обърната с лепящата част към ануса. Притиска се плътно, след което внимателно се отлепва. Същата страна, която е била залепена към ануса, се залепя на предметното стъкло. След това то се отнася за изследване в лабораторията.