Д-р Милена Христова е специалист по репродуктивна медицина и акушер гинеколог в София с над 20 години медицинкси опит. Има професионални интереси в областта на оперативната гинекология и онкогинекологията, диагностичната и оперативната лапароскопия, минимално инвазивната хирургия, хистероскопията, урогинекологията, колпоскопията, УЗ изследването в акушерството, УЗ диагностиката в гинекологията. Проследява бременност и води женска консултация, нормално и оперативно раждане. Практикува в сферата на репродуктивната медицина и семейното планиране. Извършва гинекологични консултации и профилактични прегледи, трансвагинална и абдоминална ехография в гинекологията и по време на бременност. Д-р Христова не преглежда деца.

Завършва Медицинския университет – София през 2003 г. Своята специалност „Акушерство, гинекология и репродуктивна медицина“ придобива през 2009 г. след специализация в СБАЛАГ „Майчин дом“ – София.

Квалифицирана е в извършването на колпоскопия и деструктивно лечение на преканцерози на маточна шийка, ултразвукова и доплерава диагностика в акушерството, оперативна гинекология, високорисково раждане. Участвала е в българо-немски форум за високорискова бременност и УЗ перинатална диагностика. Владее английски и немски език.

Има опит с ултразвук в акушерството и гинекологията с международно участие. Била е гост лекар в клиника по акушерство и гинекология, минимално инвазивна хирургия, хирургия на тозовото дъно Klinikum Augsburg Германия. Владее лапароскопски оперативни техники и гинекологична ендоскопия на ниво Intermediate, KABEG Endovision, LKH Villah Austria.

От 2004 г. д-р Христова работи като акушер гинеколог в УМБАЛ „Лозенец“. По време на специализацията си е практикувала и в инвитро център. Към момента е част и от екипа на МЦ „МедИнс – Свети Герасим Кефалонийски“.

ЗАПИШИ ЧАС