“Пулмология и фтизиатрия” е специалност, която се занимава с лечение и профилактика на заболяванията на дихателната система. Пневмолозите в Медицински център “Св. Герасим Кефалонийски” осъществяват експертна, лечебно-диагностична и профилактична грижа на белите дробове.


Целта на прегледа е да се изяснят повлияванията на физиологични и болестни състояния на дихателната система, резултат на първичното ѝ ангажиране или последица на патология на други органи и системи. 


Водещите заболявания, обект на тази медицинска специалност, са пневмония, хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), астма, интерстициални белодробни заболявания и болести на плеврата. Основните признаци, че е необходимо да посетите пневмолог са задух, кашлица и повишена температура.


В МедИнс се провежда спирометрично стандартно изследване, което се използва за оценка на функциите на белите дробове при дишане. По този начин се измерва въздушния поток при влизането и излизането му от белите дробове.


Висококвалифицираните ни специалисти са на разположение да предоставят адекватна и акуратна медицинска грижа, благодарение на богатия си медицински опит и знания.